Cap Limpede

World

Americanii si rusii trimit semnale: Strategia rusilor e sortita esecului / Americanii pot face cum doresc!

Sprijinul acordat de Rusia regimului Bashar al-Assad este o „eroare”in opinia presedintelui american Barack Obama care crede ca aceasta strategie este sortita esecului.

„Trebuie sa ne asumam si sa transmitem Rusiei ca nu poate continua sa ofere sustinere regimului sirian; este o strategie sortita esecului”, a subliniat presedintele Statelor Unite.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat vineri ca Rusia a trimis echipamente pentru a ajuta Administratia Bashar al-Assad sa lupte impotriva grupului terorist Stat Islamic. „Exista militari rusi in Siria, in principal pentru a coordona trimiterea echipamentelor si a oferi instruire trupelor siriene”, a explicat Lavrov.

Serghei Lavrov a acuzat Washingtonul ca a intrerupt comunicatiile militare directe intre Rusia si NATO pe fondul crizei din Ucraina.

„Contactele militare erau importante pentru evitarea incidentelor nedorite si neintentionate. Suntem mereu favorabili discutiilor la nivel militar pe teme profesionale. Comandantii nostri militari se inteleg bine intre ei. Daca, asa cum a spus de mai multe ori secretarul de Stat John Kerry, Statele Unite vor sa blocheze aceste canale de comunicare, atunci pot face cum doresc”, a incheiat Lavrov.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-82278").on("click", function(){ $(".com-click-id-82278").show(); $(".disqus-thread-82278").show(); $(".com-but-82278").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});