Acasă Sanatate Evita aceste otravuri in alimentatia de zi cu zi!

Evita aceste otravuri in alimentatia de zi cu zi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primul pas in debarasarea organismului de otravuri este, desigur, oprirea din mancat a acestora. Suna destul de simplu, insa acest pas este, probabil, unul dintre cele mai dificile la cate toxine sunt gasite in fiecare zi in mancare si in apa.

Inainte de a ne uita la modalitatile in care puteti evita toxinele, iata de ce trebuie sa va feriti. Evitati alimentele procesate si bauturile artificiale. Uitati-va, in schimb, dupa produsele ecologice si cultivate la nivel local sau, in gradina proprie. Procedand astfel, evitati automat mai multe substante nocive, inclusiv MSG, HFCS, pesticide, fluorura de sodiu si mercur. Totodata, veti economisiti si bani. Cand cumparati alimente, cititi intotdeauna etichetele iar daca nu intelegi nimic din ce scrie atunci nu-l manca.

Asadar, iata ce trebuie sa evitati in alimentatie:

EVITAREA FLUORURILOR

filtru de apa

Exista doua tipuri de fluorura: fluorura de calciu si fluorura de sodium. Fluorura de calciu se gaseste in mod natural in sursele de apa, in timp ce fluorura de sodium este un produs residual sintetic al industriei nucleare, aluminiului si al industriei producatoare a ingrasamant pe baza de fosfat. Filtrele regulate de apa fac o treaba foarte buna in ceea ce priveste reducerea gustului de metal si produselor chimice din apa, insa nu filtreaza fluorul. Purificarea apei prin osmoza inversa este cel mai eficient mod de a elimina fluorura de sodiu din apa.

Unele alimente procesate contin concentratii mari de fluorura de sodiu, inclusiv ceaiul instant, sucul de struguri si laptele de soia pentru copii. Deci evitati pe cat posibil alimentele procesate.Consumul celor bogate in calciu si magneziu ajuta la prevenirea intoxicatiei cu fluorura deoarece acestea impiedica atasarea otravii de corp.

EVITAREA MERCURULUI

In primul rand, daca urmati sa faceti vreun vaccine trebuie sa stiti ca areThinerosal, substanta care contine mercur. In al doilea rand, evitati pestele si fructele de mare cu nivel ridicat de mercur. Astfel de pesti sunt marlinii, pionii portocalii, rechinii, pestii spada si tonul. Cat despre fructele de mare, este bine sa consumati hamsii, somn, scoica, crab, creveti, cambula, somon, sardine, tilapia si pastrav.

EVITATI ASPARTAMUL

Cititi intotdeauna etichetele si evitati produsele “fara zahar”. Aspartamul se gaseste in bauturi racoritoare, medicamente, suplimente cu vitamine, plante medicinale, iaurt, bomboane, bomboane mentolate, cereal, guma de mestecat fara zahar, diverse amestecuri de cacao, cafea, mic dejun instant, deserturi de tip gelatina, deserturi congelate, sucuri, laxative, lactate, indulcitori de masa, ceaiuri, topping-uri.

EVITATI HFCS

Pe etichetele produselor alimentare veti gasi un nivel ridicat de fructoza din sirop de porumb, iar cea mai buna solutie este sa le puneti inapoi pe raft.

Daca pana acum am vorbit despre evitarea alimentelor raufacatoare sanatatii noastre, iata ce alimente trebuie sa consumati pentru detoxifiere: usturoi, coriandru, Turmeric si alimente bogate in Omega-3.

Sursa: Vigilant Citizen