Mai mulţi membri Greenpeace au forţat intrarea în Ministerul Mediului, au reuşit să treacă de jandarmul de la poartă şi au intrat în biroul ministrului Mediului, unde protestează faţă de proiectul Roşia Montană, unul dintre ei legându-se cu un lanţ de un calorifer de birou, conform Mediafax.

Surse din Ministerul Mediului au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că „mai mult de 20 de tineri”, activişti ai organizaţiei Greenpeace, „au dat buzna” în minister, jandarmul de la poartă neputând să-i oprească pe toţi.

„Oamenii au trecut de paznic şi au urcat în biroul ministrului, unde se află şi acum, fie în birou, fie în anticameră la secretariat şi aşteaptă cu pancarte împotriva Roşiei Montane, probabil să vină presa sau poliţia”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Mediului.

Aceleaşi surse au precizat că unul dintre protestatari s-a legat cu un lanţ de un calorifer din biroul ministrului.

În jurul orei 11.30, când activiştii Greenpeace au intrat în birou, ministrul era într-o întâlnire.

Ministrul a vorbit cu protestatarii, i-a invitat să servească apă şi cafea, dar aceştia au refuzat. Discuţiile s-au purtat pe un ton politicos, potrivit surselor citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, membrii Greenpeace, aflaţi în birou, sunt legitimaţi de jandarmii care au ajuns la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.