Acasă Sanatate Medicii sunt in alerta! O bacterie rezistenta la toate antibioticele a fost...

Medicii sunt in alerta! O bacterie rezistenta la toate antibioticele a fost descoperita in Europa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori a descoperit in Danemarca o bacterie capabila sa reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezenta in tara nordica din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluand un articol aparut in publicatia The Lancet.

Bacteria, o tulpina de E.coli (sau colibacil), a devenit „invulnerabila” in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga. Mutatia o face rezistenta la colistina, antibiotic puternic utilizat la tratarea infectiilor grave, scrie Agerpres.

Conform rezultatelor cercetarilor, bacteria a fost descoperita la un pacient care suferea de o infectie a sangelui. Prezenta sa ar putea fi insa mult mai intinsa, bacterii continand gena MCR-1 fiind depistate in eșantioane prelevate din alimente importate in perioada 2012 — 2014.

Cercetatorii danezi se tem ca aceasta „superbacterie” poate fi raspandita in Europa, pentru ca, deși barbatul infectat nu a calatorit in strainatate, hrana in cauza a fost importata din Germania. in plus, bacteria ar fi aceeași ca cea descoperita in urma cu cateva zile in China, la porci, incheie directmatin.fr.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos