O echipa de cercetatori a descoperit in Danemarca o bacterie capabila sa reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezenta in tara nordica din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluand un articol aparut in publicatia The Lancet.

Bacteria, o tulpina de E.coli (sau colibacil), a devenit „invulnerabila” in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga. Mutatia o face rezistenta la colistina, antibiotic puternic utilizat la tratarea infectiilor grave, scrie Agerpres.

Conform rezultatelor cercetarilor, bacteria a fost descoperita la un pacient care suferea de o infectie a sangelui. Prezenta sa ar putea fi insa mult mai intinsa, bacterii continand gena MCR-1 fiind depistate in eșantioane prelevate din alimente importate in perioada 2012 — 2014.

Cercetatorii danezi se tem ca aceasta „superbacterie” poate fi raspandita in Europa, pentru ca, deși barbatul infectat nu a calatorit in strainatate, hrana in cauza a fost importata din Germania. in plus, bacteria ar fi aceeași ca cea descoperita in urma cu cateva zile in China, la porci, incheie directmatin.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.