Acasă Stirile zilei Infrastructura MEDICII ROMANI sunt tot mai cautati in OCCIDENT! Vezi VIDEO

MEDICII ROMANI sunt tot mai cautati in OCCIDENT! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Medicii romani sunt tot mai tentati sa plece in strainatate. Salariile in afara sunt de cateva ori mai mari si tarile care recruteaza doctori romani sunt din ce in ce mai multe.

Cei mai cautati sunt anestezistii, specialistii pe medicina interna, dar si medicii de familie. Medicii au ocazia sa aplice la un targ specializat de locuri de munca in strainatate pentru medici.

Medicii tineri se pot interesa de locuri de munca la MedPharm Careers, un targ specializat in locuri de munca oferite medicilor si care se desfasoara in mai multe orase din tara: Bucuresti, Oradea, Brasov, Cluj, Sibiu si Timisoara.

Iulian Tilipa are 25 de ani si este proaspat absolvent de medicina. El isi doreste sa profeseze ca medic ginecolog in Germania unde a aflat ca ar putea castiga cateva mii de euro. „Sunt salarii mult mai atractive, conditiile de recrutare sunt mult mai bune si mai lejere fata de alte tari”, spune absolventul.

Ofertele de munca pe care angajatorii straini le fac medicilor din tara noastra sunt greu de refuzat. „Oferim posturi pentru medici rezidenti in Germania si pentru medici specialisti in Germania, Franta, tarile scandinave, Orientul Mijlociu si Elvetia, unde avem cea mai interesanta oferta pentru medici de familie la un salariu de peste 1.000 de euro. Ajutam la rezolvarea formalitatilor de obtinere a drepturilor de libera practica in tara in care vor lucra”, a declarat Vlad Sarca, consultant resurse umane.

„In Romania este un pic mai greu pe moment. Salariul nu-i asa sus si social eu vad ca in strainatate medicul are alta valoare de cum este aici in Romania„, spune medicul Rolland Rosniatowski. Medicii si asistentii medicali din Romania sunt tot mai atrasi de salariile si conditiile bune din strainatate. Asa se face ca tari precum Marea Britanie, Franta sau Germania recruteaza anual zeci de medici din tara noastra.

Medicii care doresc sa plece in strainatate si inca nu au apucat sa-si depuna CV-ul, mai au timp pana pe 10 octombrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos