Acasă Sanatate Ce BOLI ne pot provoca PERNELE pe care dormim! Vezi cum poti...

Ce BOLI ne pot provoca PERNELE pe care dormim! Vezi cum poti sa le previi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pernele pe care dormim reprezinta o sursa de acarieni (vii sau morti), dejectiile lor, bacterii si piele moarta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la spitalul St. Bartholomew din Londra in colaborare cu London National Health Service.

Pernele sunt asadar un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor, stafilococilor (stafilococ auriu) si chiar E.coli, ceea ce va duce la boli precum gripa, hepatipa, varicela.

“In timp ce unii acarieni periculosi pot fi gasiti numai in pernele de spital, altele se pot cuibari si in pernele din locuintele fiecaruia”, spune dr. Arhtur Tucker, unul dintre realizatorii studiului, citat de Mirror Online.

Testele din spitalele controlate au aratat niveluri ridicate de contaminare la exteriorul pernelor, iar in unele cazuri si in interiorul acestora. Unele dintre perne erau contaminate cu bacteria E.coli sau germeni care provoaca infectii respiratorii si urinare.

Multe dintre pernele din spitale aveau mai mult de un milion de stafilococi care produc infectii severe la persoanele cu sistemul imunitar slabit pe un milimetru de material.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos