Acasă Stirile zilei Bani IGSU a prezentat ECHIPAMENTELE SPECIALE in valoare de 1,2 milioane de euro...

IGSU a prezentat ECHIPAMENTELE SPECIALE in valoare de 1,2 milioane de euro in urma contributiei PETROM

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Petrom si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au prezentat echipamentele achizitionate in urma contributiei de 1,2 milioane euro alocate de compania petroliera.

“In februarie am fost impactati negativ de inzapezire si vazand eforturile pe care IGSU le-a depus ne-am simtit obligati moral sa ajutam acesti eroi si am luat decizia de a aloca 1,2 milioane euro pentru asigurarea echipamentelor pentru un management pe termen lung al unor astfel de situatii”, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Noile echipamente constau in cinci autospeciale de interventie senilate, vehicule speciale de interventie pe apa, uscat si terenuri accidentate sau cu accesibilitate redusa, 10 corturi gonflabile, cu o capacitate totala de 100 de persoane, pentru personalul specializat si victimele diferitelor dezastre, doua bucatarii mobile, destinate prepararii hranei pentru personalul care desfasoara misiuni de salvare in zone afectate de dezastre, 400 de seturi echipament de protectie pompieri, echipamente pentru descarcerare in caz de cutremur (in premiera in Romania ) si echipament de deszapezire de tip freza pentru drezine CFR.

„Donatia facuta de Petrom are impact nu numai pentru actiunile de cautare-salvare, tabere de sinistrati, dar si pentru actiunile medicale de urgenta. O parte din aceste echipamente sunt pentru transportul ranitilor, al pacientilor din zonele izolate.(…) Cele cinci echipamente senilate donate de Petrom ne permit accesul usor si pot fi aeropurtate. Echipamentele pentru interventie in caz de cutremur, doua echipamente care caroteaza in cateva minute si sfarma betonul, sunt echipamente pe care le avem in premiera in dotare”, a afirmat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

La randul sau, Marcel Lucaciu, inspector general IGSU, a subliniat ca, datorita acestor echipamente, se va putea acorda mai usor ajutor in zonele greu accesibile.

„Complexitatea si diversitatea actiunilor reclama nu doar o buna pregatire a oamenilor. Vom putea acum sa actionam mai repede, in conditii de mai mare siguranta, vom putea acorda ajutor in zone greu accesibile si putem asigura tehnologie moderna pentru interventii in caz de cutremur”, a mentionat Lucaciu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos