Acasă Stirile zilei Bani McDonald’s pleaca din Romania? Mutarea supriza pe care o fac americanii cu...

McDonald’s pleaca din Romania? Mutarea supriza pe care o fac americanii cu lantul de restaurante fast-food!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un milionar rus va cumpara toate restaurantele McDonald’s din Romania sub forma de franciza.

Toate restaurantele detinute de McDonald’s Romania vor fi cumparate, luna viitoare, de un om de afaceri rus pentru circa 50 de milioane de euro, americanii urmand sa iasa din afacere si sa ramana in Romania doar ca francizori, adica sa incaseze lunar taxa de franciza de la noul proprietar. Brand-ul McDonald’s va fi pastrat de noul proprietar, cel putin intr-o prima faza.

Informatia este oferita de o sursa apropiata conducerii McDonald’s Romania si confirmata de catre simpli lucratori din restaurante, carora managerii le-au trasmis deja ca vor functiona in sistem de franciza pentru un nou patron

„Este adevarat. Un rus cumpara toate restaurantele din Romania ale McDonald’s. Din cate stiu eu, tranzactia este deja perfectata, pretul fiind de circa 50 de milioane de euro. Lucrurile nu ar trebui sa se schimbe radical, restaurantele vor functiona ca si pana acum, numai ca pentru un alt patron. Nu stiu numele rusului”, a precizat sursa citata.

Intrebat daca aceasta informatie este adevarata, Daniel Boaje, director general McDonald’s Romania a precizat:

„Este o situatie care se pregateste din vara, deocamdata sunt speculatii. Nu am absolut nimic de comentat in plus”.

McDonald’s Corporation opereaza cel mai mare lant de restaurante din Romania – 67, in 21 de orase, dintre care jumatate sunt drive-through. Acestea cumuleaza afaceri anuale de circa 120 de milioane de euro.

Jumatate din retaurantele pe care americanii le opereaza in Romani, 32, sunt in Bucuresti.

Unitatile cu cele mai mari vanzari din tara sunt McDonald’s Dristor si McDonald’s Unirii, ambele cu vanzari de circa 5 milioane de euro anual, ambele din Bucuresti.

McDonald’s Romania are 4.000 de angajati. Anul acesta, compania sarbatoreste 20 de ani de prezenta pe piata din Romania.

Veniturile companiei-mama McDonald’s s-au ridicat in 2014 la 27,441 miliarde de dolari, in scadere cu 2% fata de anul anterior. Profitul net a fost de 4,758 miliarde dolari, cu 15% mai mic fata de cel din 2013.

Vanzarile au coborat cu 4% in restaurantele companiei, pana la 18,169 miliarde dolari, in timp ce vanzarile in unitatile in franciza au crescut cu 0,5%.

Rezultatele in scadereale McDonald’s  au adus si demisia presedintelui-director general Don Thompson.
Reprezentantii companiei au explicat ca, pe principala sa piata, Statele Unite, vanzarile s-au redus cu 1,7% in ultimul trimestru al anului trecut. In Europa, vanzarile au scazut cu 1,1% si in restul lumii cu 4,8%.

Sursa: economica.net

Citeste caplimpede