Acasă Stirile zilei Marturia halucinanta a unui roman care a trait opt ani in Orientul...

Marturia halucinanta a unui roman care a trait opt ani in Orientul Mijlociu! Vor doar sa se razbune

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Emanuel Peterliceanu, un baimarean de 37 de ani, care a studiat in Irak si apoi in Siria, iar dupa ce a petrecut opt ani in Orientul Mijlociu arunca bomba: multi dintre cei care au ajuns in Europa mint in legatura cu tara lor de provenineta.

„In primul rand, nu doar prin prisma faptului ca am studiat in Irak sau ca am trait in Siria, ci si datorita faptului ca ma ocup cu integrarea refugiatilor de doi ani, eu fiind presedintele Asociatiei Nord pentru Cooperare si Integrare, am ajuns sa cunosc cultura tuturor tarilor arabe si pot spune ca sirienii ca popor sunt oameni cu conceptii liberale, riscul ca sirienii sa nu se poata integra in societatea europeana este mic.

In ceea ce ne priveste pe noi, pericolul il reprezinta organizatiile teroriste musulmane care au gasit o bresa in sistemul birocratic european si occidental. Aceasta bresa este tocmai faptul ca orice persoana care trece fraudulos granita poate sa se declare refugiat. Declarandu-se refugiat are sanse sa primeasca statutul de refugiat sau in cel mai rau caz de protectie subsidiara si implicit pasaport romanesc. in cazurile de forta majora, cum este cazul Siriei, toate statele lumii sunt obligate sa acorde statutul de refugiat oricarui sirian care fuge din calea razboiului”, spune baimareanul, citat de voceatransilvaniei.

Emanuel Peterliceanu sustine ca a mai intalnit astfel de practici si ca multi refugiati profita de emotia creata de situatia sirienilor pentru a primi statutul de refugiat.

In ultimii ani am stat de vorba cu multi refugiati si pot spune ca am intalnit din nou printre ei persoane care se declarau drept sirieni, iar dupa accent erau ori libanezi, ori de prin tarile arabe din nordul Africii”, explica Peterliceanu.

In opinia baimareanului criza refugiatilor s-a transformat intr-o afacere si cei care au de castigat de pe urma acesteia nu au nimic de-a face cu razboiul civil din Siria. Ar fi de fapt teroristi care in acest fel ajung in Occident pentru ca nimeni nu are un control al refugiatilor care ajung zilnic in Europa. Ar fi modul lor de a se razbuna pentru ca europenii i-au invadat in nenumarate randuri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos