Acasă Cultura Cinemagia Actiune! Festivalul de film Kinofest debuteaza astazi!

Actiune! Festivalul de film Kinofest debuteaza astazi!

Astazi incepe editia a noua a festivalului de film Kinofest. Va asteptam cu 225 de scurtmetraje foarte bune, timp de trei zile, la Cinema Union (16.30-22.30), Seneca Anticafe (20-21.30), Energiea Pub (20-21.30), Cinema Elvira Popescu (sambata si duminica, 11-12.20), si Carol 53 (sambata, 20-21.30).

Vremea de afara se anunta perfecta pt vizionat filme

Cum sa va ispitim noi? Va spunem ca in competitiile noastre (proiectate la Cinema Union) sunt filme care au deja 10-20-40 de premii internationale, ca sunt filme castigatoare la Cannes, nominalizate la Oscar… (spre exemplu: “37˚4 S”, „Lithium”, “Mi primer beso”, „Cloudy Children”, “Premier Automne”, “Bendito Machine V: Pull the trigger”, “Juste de L’eau”, etc), ca 90% din filme sunt proiectate in premiera in Romania.

Ca festivaluri invitate avem: O!PLA – Festivalul Animaţiei Poloneze, VIEW Confference Italia cu animatii, ECAM (Spania) cu fictiune, si Short Shorts Film Festival&Asia (Tokyo, Japonia) cu filme japoneze de fictiune – festival care ne este partener de multi ani, si care este festival Oscar „qualifying” pt scurtmetraje.

Avem si filme pt copii de toate varstele (de la 3 ani la… 99).

Si daca stati acasa, va anuntam ca pe www.kinofest.com puteti vedea 52 de filme, care concureaza in competitiile online, si puteti sa va exprimati votul, participad astfel la alegerea castigatorului (pt ca premiile sunt stabilite de public).