Acasă Stirile zilei Bani Serviciul de care habar nu ai ca exista la Apa Nova! Era...

Serviciul de care habar nu ai ca exista la Apa Nova! Era platit din banii tai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facturile umflate pe care bucurestenii le plateau la Apa Nova includeau si servicii de care se foloseau bosii din firma si consta in servicii de securitate, atentie… nu de paza si protectie ci chiar de securitate!

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, la Apa Nova exista un „serviciu de securitate” format din profesionisti, al caror rol este acela de a bloca divulgarea de catre angajatii companiei a unor date privind ilegalitatile produse la Apa Nova Bucuresti.

„Deosebit de important este si faptul ca la nivelul SC Apa Nova Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care fac filaje si interceptari in interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care incearca in acest mod sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate”, se arata in documentul citat.

Conform surselor citate, tot pentru asigurarea confidentialitatii activitatilor ilicite derulate au fost infiintate conturi bancare confidentiale prin intermediul carora sunt facute plati de catre persoane anume desemnate, fiind vorba despre cetatenii straini Bruno Roche si Laurent Lalague, primul facand parte din Consiliul de Administratie al Apa Nova Bucuresti.
De altfel, potrivit acelorasi surse, mai multe persoane care au depus sau depun marturie in dosarul de coruptie in care apare numele Apa Nova Bucuresti au solicitat sa fie audiate cu identitate protejata, in acest context procurorii considerand ca modalitatea concreta de savarsire a infractiunilor cercetate in acest dosar „releva un grad de pericol social ridicat”.
In documente se arata, de asemenea, ca activitatile cercetate de procurori cu privire la Apa Nova, respectiv cumpararea si traficul de influenta de catre persoane care au legatura cu activitatea companiei, au afectat grav parteneriatul strategic romano-francez.

„In speta, a fost afectat in mod grav parteneriatul strategic romano-francez transpus la nivel economic intr-o asociere publica privata in cadrul unor societati comerciale pe actiuni constituite sub forma unor agenti economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova Bucuresti SA, prin capusarea activitatii cu diferiti agenti economici prin intermediul carora s-au scurs sume extrem de importante de bani in mod nelegal. Aceasta situatie a avut efect indirect inclusiv cresterea pretului serviciilor de apa si canalizare platit de locuitorii municipiului Bucuresti”, mai spun anchetatorii.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost retinuti, joi seara, de DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie in care este implicata compania Apa Nova.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentTestul cu care Putin ii verifica pe soldatii rusi! Vezi daca il treci
Articolul următorActiune! Festivalul de film Kinofest debuteaza astazi!