Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat joi, dupa intalnirea avuta la Bruxelles cu presedintele Klaus Iohannis, ca in sfarsit a discutat, o ora intreaga, in limba germana, cu un sef de stat.

„Am avut deosebitul privilegiu de a discuta in sfarsit cu presedintele unui stat, o ora intreaga, in limba germana”, a spus Schulz.

El a precizat ca discuțiile cu presedintele Klaus Iohannis au vizat ordinea de zi a Consiliului European, tematica refugiaților, reformele din UE si propunerile pe care le va face Marea Britanie.

„Am discutat si despre situația refugiaților din Turcia si despre faptul ca este nevoie sa gasim o soluție pentru situația din aceasta țara. Speram la o rezolvare pasnica a conflictului din Siria. Nu putem sa lasam lucrurile sa mearga asa cum sunt acum, iar in ceea ce priveste țarile vecine — Iordania, Libanul si Turcia — toate au nevoie de noi”, a adaugat Schulz.

„In chestiunea migratiei am fost de acord ca problema trebuie tratata in integralitate, nu pe parti, trebuie sa mergem in aceasta abordare la sursa, trebuie sa tratam problema acolo unde apare si sa colaboram cu tarile de unde vin refugiatii”, a spus Iohannis, dupa intalnirea de la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European.

Presedintele Klaus Iohannis se afla la Bruxelles, unde participa joi si vineri la Consiliul European de toamna in care se discuta despre criza refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.