Acasă Stirile zilei Marea Britanie: Google acuzat că şi-a spionat utilizatorii

Marea Britanie: Google acuzat că şi-a spionat utilizatorii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Google se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie privind acuzaţiile că ar fi colectat în mod deliberat informaţii personale de la milioane de computere britanice, deşi conducerea companiei susţinea că acest lucru s-a întâmplat din greşeală şi nu a luat măsuri, arată dailymail.co.uk

Comisarul pentru Informaţii, care este responsabil de protecţia datelor, urmează să examineze activitatea autovehiculelor folosite de compania de Internet pentru programul Street View.

Acestea au descărcat e-mailuri, mesaje text, fotografii şi documente din reţelele wi-fi în timp ce fotografiau fiecare stradă britanică. În urmă cu doi ani, Google a recunoscut pentru prima dată că a furat fragmente de date personale, dar a subliniat că a fost o „greşeală”.

Amploarea activităţilor sale a ieşit la iveală după ce autorităţile americane au descoperit că un manager de rang înalt fusese avertizat încă din 2007 că informaţii sunt capturate în timp ce autovehiculele companiei străbăteau ţara, dar nu a luat nici o măsură.

Experţii în domeniu consideră că Google a colectat aceste informaţii personale pur şi simplu pentru că putea şi urma să se gândească mai târziu cum să le folosească pentru a face bani.

Luna trecută, un raport al Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) din SUA, care reglementează activitatea media, a dezvăluit că programatorul Google care a creat software-ul Street View a avertizat în mod repetat că acesta colecta date personale şi a cerut o verificare legală.

Acesta a fost identificat la sfârşitul săptămânii trecute drept Marius Milner, un inginer de software britanic în vârstă de 41 de ani, din East Sussex, care locuieşte în prezent în California. El a invocat amendamentul al Cincilea refuzând să răspundă întrebărilor anchetatorilor.