Acasă Stirile zilei Mana dreapta a lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, a fost arestat in...

Mana dreapta a lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, a fost arestat in Republica Dominicana

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Codrut Marta, urmarit penal pentru evaziune fiscala, a fost arestat, luni, in Republica Dominicana, relateaza Montreal Gazette in pagina electronica.

Potrivit publicatiei canadiene , care citeaza AP, politia dominicana a anuntat ca Marta, in varsta de 38 de ani, este urmarit de catre autoritatile de la Bucuresti, unde este acuzat pentru o schema de evaziune fiscala invaloare de 25 de milioane de dolari.

Potrivit autoritatilor, Marta a fugit din Romanai in mai, dupa ce el si alti oficiali guvernamentali, inclusiv Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, au fost acuzati.

Politia din Republica Dominicana a anuntat marti ca Marta a patruns recent pe teritoriul acestei tari din Caraibe utilizand un pasaport fals din Lituania. Marta a fost arestat luni in orasul Sousa, o importanta atractie turistica, potrivit aceleiasi surse.

Codrut Alexandru Marta, in varsta de 38 de ani, a fost dat in urmarire nationala si internationala, dupa disparitia sa in „conditii suspecte”.

La inceputul lunii august, procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si a fostului sau consilier Codrut Marta, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Sorin Blejnar si Codrut Alexandru Marta sunt acuzati in acest dosar de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.