Acasă Stirile zilei Savantii s-au lamurit asupra celui mai mare mister din Univers! Vezi FOTO

Savantii s-au lamurit asupra celui mai mare mister din Univers! Vezi FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de savanti, au gasit explicatia pentru cel mai mare mister din Univers, asta dupa ce, o descoperire facuta de astronomi in urma cu doi ani, a pus la indoiala teoriile considerate valabile pana atunci.

In anul 2010, astronomii au identificat 4 stele care, potrivit regulilor cunoscute de fizicieni, nu ar fi trebuit sa existe. Ele sunt de 300 de ori mai mari decat Soarele nostru, adica depasesc de doua ori limita considerata maxima pentru formarea unor stele.

Cele 4 stele-gigant se afla in nebuloasa R 136 din Marele Nor Magelanic, la o distanta de aproximativ 160.000 de ani lumina de Pamant. De atunci, astronomii a incercat sa desluseasca acest mister: de ce sunt aceste stele atat de mari, incat par sa rescrie toate legile fizicii cunoscute pana acum?

O echipa de cercetatori de la Universitatea Bonn, din Germania, anunta ca a gasit explicatia, scrie Daily Mail.

Stelele nu au fost asa de mari de la formarea lor, dar au crescut in dimensiune in urma unei coliziuni: doua stele binare, care se invarteau una in jurul celeilalte, au sfarsit prin a se uni intr-o singura stea uriasa. Savantii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au reconstituit un model computerizat al nebuloasei, observand astfel “comportamentul” stelelor de aici.

Prin urmare, descoperirea nu contrazice teoria formarii stelelor, asa cum se temeau initial astronomii, pentru ca acestea s-au format dupa regulile cunoscute, insa s-au schimbat in timp, in urma impactului cu o alta stea.

“Acum putem rasufla usurati. Coliziunea inseamna ca stelele gigantice pot fi explicate foarte usor”, declara profesorul Pavel Kroupa, de la Universitatea Bonn.