Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca fostul ministru de Interne Ioan Rus a „mintit” atunci cand a invocat presiuni din partea sa, mentionand ca l-ar putea da in judecata pentru calomnie, insa are „alta treaba acum”.

 

„Stiu urmatorul lucru, ca fostul ministru de Interne a procedat incorect, ca fostul ministru de Interne a mintit. Deci in momentul in care a iesit si si-a dat demisia ieri (luni, n.r.), si-a dat demisia pentru ca nu a fost demis, dar nu e treaba mea. In momentul in care a vorbit in public despre presiuni pe care le-as fi facut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punandu-ma pe acelasi nivel cu Traian Basescu, care il amenintase cu puscaria, precizandu-i si durata in public, eu stiu ca in acel moment ministrul de Interne minte, ca ministrul de Interne are de ascuns ceva, si e foarte bine ca ministrul de Interne a plecat. Daca a plecat, sper ca a plecat…”, a declarat Antonescu.

 

El a subliniat ca nu a facut presiuni la adresa lui Rus.

„Eu am respins o acuzatie aberanta, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-as putea da si in judecata, dar am alta treaba acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu as fi facut-o domniei sale”, a sustinut presedintele interimar.

Antonescu a mai precizat ca „este o minciuna sfruntata care se integreaza perfect, cu voia sau fara voia lui Ioan Rus, in tot atacul propagandistic al lui Traian Basescu” ideea ca el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Totodata, presedintele interimar a afirmat ca Basescu a fost cel care a facut presiuni publice asupra fostului ministru de Interne, Ioan Rus. „Domnul Traian Basescu le-a facut public, si i-a raspuns pe buna dreptate in bataie de joc ieri (luni, n.r.)”, a mai precizat Antonescu, referindu-se la reactia presedintelui suspendat la acuzatiile lui Rus.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.