Acasă Stirile zilei Social Maicutele de la Manastirea Prislop au descoperit ceva ingrozitor la mormantul parintelui...

Maicutele de la Manastirea Prislop au descoperit ceva ingrozitor la mormantul parintelui Arsenie Boca! Nici politistilor nu le vine sa creada!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Maicutele de la Manastirea Prislop au descoperit ca mormantul parintelui Arsenie Boca a fost sapat, fiind facuta o groapa de 2,4 metri lungime, un metru latime si adanca de 50 de centimetri, iar un barbat urmeaza sa fie audiat.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Laura Bradu, politistii din Hateg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte dupa ce maicutele de la Manastirea Prislop au anuntat ca o persoana a incercat sa sape o groapa peste mormantul parintelui Arsenie Boca, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„In cauza s-a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte si avem deja un suspect care urmeaza sa fie audiat”, a declarat Laura Bradu.
Maicutele au descoperit, sambata dimineata, ca in cursul noptii de vineri spre sambata a fost sapata o groapa peste mormantul parintelui Arsenie Boca din cimitirul Manastirii Prislop. Groapa are o lungime de 2,4 metri, o latime de un metru si o adancime de 50 de centimetri.
Potrivit unor surse judiciare, suspectul principal este un barbat din Maramures, cunoscut cu boli psihice.
Arsenie Boca s-a nascut in 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate si apoi alungat de la manastire in timpul regimului comunist. Parintele Arsenie Boca a murit in 28 noiembrie 1989 si nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana.
Manastirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru romanii din toate colturile tarii, ea identificandu-se cu personalitatea parintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai multi credincio?i ajung aici in 28 noiembrie, ziua de pomenire a parintelui Arsenie Boca, dar si cu ocazia unor sarbatori religioase.