Acasă World Un matematician american face lumina in cazul avionului MH370 al Malaysia Airlines!...

Un matematician american face lumina in cazul avionului MH370 al Malaysia Airlines! Nu s-a dezintegrat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Folosind „matematica aplicata” si simulari pe calculator, matematicianul Goong Chen de la Universitatea A&M din Texas sustine ca avionul MH370 al Malaysia Airlines, care a disparut in urma cu 15 luni in timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, a plonjat vertical in Oceanul Indian. „Un avion care loveste apa la un anumit unghi, se rupe in bucati care se imprastie pe suprafata apei. Insa unul care loveste apa aproape vertical sufera pagube minime”, a declarat Chen pentru CNN, citat de mediafax.

Teoria, sustin Chen si colegii sai, explica de ce nu au fost gasite fragmente din avion. Studiul a fost publice in editia din aprilie a revistei Societatii americane de matematica.

Chen nu elaboreaza insa si o teorie in legatura cu ce ar fi putut determina avionul sa coboare vertical. „Ultimele momente ale MH370 vor ramane probabil un mister pana cand cutia sa neagra va fi recuperata si decodata”, scrie el.

Intre timp insa, teoriile cu privire la misterioasa disparitie a acestui avion continua sa circule. Una dintre cele mai raspandite este cea a „avionului fantoma”, avansata de specialistul in aviatie Clive Irving de la The Daily Beast. Un avion fantoma este unul in care toate persoanele aflate la bord – piloti, insotitoare de zbor, pasageri – si-au pierdut cunostinta din cauza depresurizarii cabinei, a unei explozii sau a fumului. In conformitate cu aceasta teorie, avionul malaysian a continuat sa zboare timp de mai multe ore pe pilot automat, pana cand a ramas fara combustibil.

O alta teorie este cea a scoaterii din actiune a echipajului, care a devenit incapabil sa aduca avionul la sol. Aceasta teorie este sustinuta de fostul pilot Alastair Rosenschein.

O alta teorie privilegiata este cea a terorismului, in care pilotul sau copilotul ar fi incercat sa distruga avionul. Aceasta a luat amploare mai ales dupa tragedia Germanwings din Alpii Francezi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos