Acasă Politic MAE: Am primit recomandarea COREEI DE NORD de a evacua Ambasada! Analizam...

MAE: Am primit recomandarea COREEI DE NORD de a evacua Ambasada! Analizam optiunile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

MAE confirma ca a primit recomandarea din partea guvernului RPD Coreene de a avea in vedere evacuarea personalului Ambasadei de la Phenian si precizeaza ca in prezent sunt analizate optiunile, inclusiv prin contacte cu partenerii din UE si NATO.

“Ministerul Afacerilor Externe al RPD Coreene a convocat, la 5 aprilie 2013, reprezentantii misiunilor diplomatice acreditate la Phenian. Cu aceasta ocazie, le-a fost comunicata recomandarea de a avea in vedere posibilitatea evacuarii personalului ambasadelor, pe fondul cresterii tensiunilor din zona. MAE al Romaniei analizeaza optiunile valabile in astfel de situatii, in vederea asigurarii deplinei securitati a cetatenilor romani de la Ambasada Romaniei la Phenian, pe baza procedurilor si reglementarilor in vigoare”, se arata intr-un comunicat de presa al MAE roman.

De asemenea, MAE mentioneaza ca “se afla in permanent contact cu partenerii din UE si NATO, pentru a stabili, in comun, conduita generala in perioada urmatoare”.

Totodata, MAE roman “solicita ferm autoritatilor de la Phenian sa se abtina de la orice actiune care afecteaza pacea si securitatea in regiunea Asiei de Nord-Est”.

Partea romana reafirma necesitatea gasirii unor solutii care sa conduca la detensionarea actualei situatii din Peninsula Coreeana si necesitatea respectarii rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Nu in ultimul rand, Ministerul de Externe de
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos