Glontul inteligent care isi poate schimba directia pentru a urmari o tinta in miscare este viitorul in industria de aparare si va lasa fara activitate cei mai renumiti lunetisti. Practic prin aceasta noua tehnologie a armatei americane, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), gloantele inteligente isi pot schimba traiectoria pentru a lovi o tinta in miscare.

Potrivit iflscience.com, cel mai probabil proiectilele sunt capabile sa isi schimbe directia utilizand mici „aripioare” plasate pe marginile glontului, indreptandu-se spre tinta in miscare care este urmarita cu ajutorul unor lasere. DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia, care este cunoscuta sub numele EXACTO, din motive lesne de inteles, comenteaza sursa citata.

Videoclipul dat publicitatii arata ca o arma cu gloante care isi pot schimba traiectoria poate fi utilizata nu doar de lunetisti cu experienta, ci chiar si de novici. Gloantele inteligente nu doar maresc gradul de acuratete al lovirii tintei, ci maresc si distanta de la care tinta poate fi lovita.

Citeste si >>>>>

„EXACTO a demonstrat ceea ce candva era considerat imposibil: ghidarea continua a unui glont de calibru mic catre tinta”, a explicat Jerome Dunn, manager de proiect in cadrul DARPA. „Aceasta demonstratie, utilizand o arma standard, a aratat ca tehnologia EXACTO este capabila sa loveasca o tinta in miscare si evaziva cu o acuratete foarte mare, de la distante mari, lucru imposibil pentru un lunetist care trage cu gloante clasice”, a mai spus Dunn.

Testele au fost efectuate in luna februarie.

sursa>mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.