Acasă Stirile zilei Ludovic Orban: „Eu sunt un sustinator al vaccinului. Sa contracaram campaniile antivaccinistilor,...

Ludovic Orban: „Eu sunt un sustinator al vaccinului. Sa contracaram campaniile antivaccinistilor, elaborate „in afara Europei, mai spre est”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ludovic Orban se declara un sustinator al vaccinarii si spune ca statul trebuie sa deruleze campanii de contracarare a „absurditatilor antivaccinistilor” si ca strategia dezinformarilor aplicate de acestia este elaborata „in afara Europei, mai spre est”.

„Eu sunt un sustinator al vaccinului. Ar trebui sa fim si noi mai proactivi, sa derulam campanii in care sa contracaram toate absurditatile si toate aberatiile pe care le-am auzit in campaniile pe care nu stiu cine le finanteaza. E clar ca sunt finantate campaniile antivaccinistilor, care in mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicata nu numai in România, ci si in alte tari din Europa si care in mare parte cred ca-si are izvorul in afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca vaccinul este un instrument fundamental de lupta impotriva bolilor.

„Noi si acum cautam vaccin antiCOVID. Sigur, desigur cautam si tratament. in gândirea pe care o avem pentru toamna, când se estimeaza o revenire a epidemiei, ne gândim sa facem o vaccinare antigripa pe scara larga, trei-patru milioane, câte doze reusim sa adunam, ca un mijloc de a simplifica. in fine, vaccinul e foarte important. Reactia noastra trebuie sa fie campanii inteligente in care sa-i convinge pe toti aceia care pot cadea prada acestor dezinformari, care repet – sunt sistemice, bine finantate si bine gândite, in mod inteligent gândite si care genereaza o astfel de reactie absurda din partea foarte multor oameni maturi care cad prada acestei dezinformari”, a conchis Ludovic Orban.

Premierul a participat, marti, prin videoconferinta, la dezbaterea „Resetarea sistemului de sanatate: de la experienta din criza COVID, la reforma si modernizare”, organizata de CursDeGuvernare.ro.