Acasă Stirile zilei Ludovic Orban, apel la romani: Protejati-va! Orice crestere semnificativa a numarului de...

Ludovic Orban, apel la romani: Protejati-va! Orice crestere semnificativa a numarului de cazuri de COVID poate sa conduca la noi restrictii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban face un nou apel la romani sa respecte masurile de protectie si de distantare fizica. El a avertizat ca o crestere semnificativa a numarului de noi infectari cu COVID-19 poate sa duca la noi restrictii.

„Asteptam sa vedem evolutia. Numai pe baza numarului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine sa formulezi judecati de valoare, opinii. Sigur ca e un semnal de alarma si va trebui sa urmarim cu si mai multa atentie ceea ce se va întampla. Îndemnul meu catre romani este acelasi: protejati-va, purtati masca, respectati distanta fizica de protectie sanitara! Nu interactionati de aproape cu oamenii”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

„Este adevarat ca în aer liber nu esti obligat sa porti masca, dar daca nu porti masca, am vazut locuri în care erau oamenii unul langa altul, nepurtand masca, în parcuri si în alte zone. Daca nu purtati masca, feriti-va sa interactionati de aproape cu alti oameni care va pot transmite virusul si carora le puteti transmite virusul în cazul în care sunteti infectati”, a adaugat premierul în timpul unei conferinte de presa sustinute la Cernica.

Orban a adaugat ca autoritatile au în vedere o „relaxare graduala” prin masurile adoptate în starea de alerta, dar a avertizat ca „orice crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii”.

„Rolul acestei relaxari este tocmai o relaxare graduala, asteptand ca romanii sa respecte regulile, asa cum le-au respectat si în perioada starii de urgenta, sa putem sa tinem sub control raspandirea acestui virus. Respectati toate regulile, protejati-va si protejati-i pe cei din jur, pentru ca orice crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii”, a spus Orban.