Acasă Stirile zilei Ludovic Orban a anuntat noi masuri de relaxare de la 15 iunie....

Ludovic Orban a anuntat noi masuri de relaxare de la 15 iunie. Loteria, casele de pariuri si jocurile de noroc se redeschid

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban a anuntat joi seara ca vor fi propuse noi masuri de relaxare incepand cu 15 iunie. Printre acestea se numara redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri si jocuri de noroc, daca acestea prezinta un risc epidemiologic scazut.

In schimb, salile de jocuri din mall-uri raman inchise, la fel si cinematografele, locurile de joaca si restaurantele, daca acestea nu sunt in spatii deschise, scrie Digi24.

Noile masuri de relaxare au fost decise in urma unei sedinte a Comitetului National pentru Siutatii de Urgenta, care a avut loc joi seara, iar propunerile vor fi cuprinse intr-o hotarare de guvern.

Premierul Ludovic Orban a mai anuntat, joi, ca s-a decis ca din 15 iunie sa se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţari cu numar mic de cazuri, dand exemplul Austriei, Greciei si Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de catre Institutul Naţional de Sanatate Publica.

In plus, vor fi permise activitatile fizice desfasurate in grupuri de cate 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era pana in prezent. Piscinele exterioare vor fi redeschise si se va relua si tratamentul balnear.

Parintii care nu au cu cine sa-si lase copiii nu vor mai putea sta acasa dupa 15 iunie si de aceea se va permite reluarea activitatii gradinitelor si activitatilor de tip after-schoool.

Deocamdata, Guvernul nu a decis nimic in privinta starii de alerta, o decizie urmand sa fie anuntata la inceputul saptamanii viitoare, a precizat Ludovic Orban joi seara. Actuala stare de alerta expira la 16 iunie.

Hotararea de Guvern care va fi adoptata joi seara va opera modificari in sensul relaxarii masurilor incepand cu 15 iunie prin modificarea HG-ului care se afla acum in vigoare pentru starea de alerta pana pe 16 iunie inclusiv.