Acasă Timp liber Un pui de cerb a fost filmat in timp ce-si chema mama,...

Un pui de cerb a fost filmat in timp ce-si chema mama, in Parcul National Semenic – Cheile Carasului Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un pui de cerb a fost filmat de specialistii Romsilva in timp ce-si striga mama in Parcul National Semenic – Cheile Carasului. Reprezentantii parcului s-au retras imediat pentru a permite ciutei sa-si recupereze puiul.

„Bambi isi cheama mama intr-o padure din Parcul National Semenic – Cheile Carasului”, au scris pe Facebook reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor. „Puiul de cerb a fost filmat de specialistii Romsilva, aflati intr-o actiune de monitorizare a faunei si a florei din parc. Colegii nostri s-au retras imediat, pentru a permite ciutei sa-si recupereze puiul, nu inainte sa surprinda acest video induiosator timp de cateva secunde. Ciutele au, de regula, cate unul sau doi pui, foarte rar trei, iar acestia isi pot urma mama la scurt timp dupa nastere. Puii de cerb sunt protejati de lipsa mirosului, pradatorii neputandu-i mirosi. Ciuta isi tine puiul ascuns in tufisuri si il verifica de cateva ori pe zi, cand vine sa il hraneasca”.

Parcul National Semenic – Cheile Carasului, unul din cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, este situat in sud-vestul tarii si are o suprafata de 36.052 hectare.