Acasă Politic O impartire cu multe regiuni nu are sens!

O impartire cu multe regiuni nu are sens!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liviu Dragnea a declarat ca trasarea noilor regiuni va tine seama atat de componenta culturala, cat si de cea a comunicatiilor existente intre actualele judete.

“O impartire cu foarte multe regiuni nu are sens. Daca facem o regiune din doua judete, mai bine nu o mai facem. Exista trei tipuri de regiuni: un tip bazat pe fundamentele culturale, un tip care se bazeaza pe relatiile functionale, pe comunicatii si un tip care le combina pe cele doua. De asta avem nevoie”, a declarat Dragnea.

Ministrul Dezvoltarii a adaugat ca regionalizarea trebuie facuta astfel incat sa fie in avantajul fiecarui judet care va fi incorporat in noua supra-structura.

“Fiecare judet trebuie sa beneficieze de regionalizare. In America, capitala statului nu este cel mai dezvoltat oras. Ideea e sa nu facem cetatenii sa se duca la regiune. Consiliile judetene vor primi competente. Luam de la guvernul central si ducem competentele la regiuni”, a precizat Dragnea, subliniind ca stabilirea resedintelor regionale va fi facuta in urma unei analize detaliate.

“Sigur Alexandria nu va fi capitala noii regiuni. Sper sa nu se supere teleormanenii pe mine”, a adaugat vicepremierul.

“Numai analizele pot stabili care vor fi regiunile si ce directie regionala trebuie sa mearga in fiecare judet. Ne intereseaza …read more
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos