Acasă Stirile zilei Cutremur cu magnitudinea 6,7 in Papua – Noua Guinee!

Cutremur cu magnitudinea 6,7 in Papua – Noua Guinee!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a avut loc in Papua – Noua Guinee, potrivit Centrului american de geofizica USGS, fara sa declanseze o alerta de tsunami.

Seismul s-a produs la aproximativ 44 de kilometri de Finschhafen si la aproximativ 320 de kilometri de capitala Port Moresby, la o adancime de 84 de kilometri, potrivit USGS.

„Nu exista o amenintare de tsunami devastator”, a anuntat Centrul pentru alerta de tsumani in pacific.

Cutremure de o asemena magnitudine sunt frecvente in Papua – Noua Guinee, o tara saraca situata pe Centura de Foc a Pacificului, unde se intalnesc placi tectonice, provocand o intensa activitate seismica si vulcanica.

Geoscience Australia, agentia stiintifica insarcinata cu supravegherea miscarilor tectonice in regiune, a apreciat adancimea hipocentrului la aproximativ 50 de kilometri, ceea ce face seismul prea adanc pentru a provoca un tsunami.

Cutremurul „nu ar trebui sa fi provocat pagube, deoarece era prea adanc si prea departat de coaste”, a declarat pentru AFP seismologul Mark Leonard. „A fost resimtit, dar nu a fost suficient de puternic pentru a provoca prabusirea unor locuinte”, a adaugat el. „Cutremure de aceasta intensitate reprezinta o rutina in Papua – Noua Guinee”, a mai spus Leonard.

In 1998, un tsunami urias s-a soldat cu peste 2.000 de morti langa Aitape, pe coasta de nord-vest a tarii.

Sursa: mediafax.ro