Acasă Politic Liviu Dragnea ii minte in fata pe romani! Ce se intampla cu...

Liviu Dragnea ii minte in fata pe romani! Ce se intampla cu Pilonul II de pensii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liviu Dragnea a declarat, joi seara, ca Ionut Misa, ministrul desemat la Finante a inceput cu stangul si spera sa continue cu dreptul, dupa ce a anuntat ca se va desfiinta Pilonul II de Pensii, desi masura nu este prevazuta in programul de guvernare.

”A inceput cu stangul, sper sa continue cu dreptul. Am inteles ca, neavand obisnuinta sa vorbeasca cu atatia oameni in acelasi timp, a raspuns la alta intrebare”, a incercat sa explice presedintele PSD declaratia ministrului desemnat.

Insa Misa a afirmat calr, cu subiect si predicat, ca Pilonul II va fi desfiintat. Mai mult, Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, in cadrul audierii pentru functia de ministru al Muncii, ca persoanele care au venituri din activitati independente vor putea sa opteze pentru pilonul I sau III de pensii, afirmand ca nu se „darama” pilonul statului ca sa fie ajutate cele private.

„Pilonul II, da, se va desfiinta. Banii se vor intoarce inapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Practic vor opta intre posibilitatea de a le administra statul acesti bani si a le oferi o pensie la sfarsitul stagiului de cotizare sau sa fie un privat care face acest lucru. Pilonul II este practic un mix intre stat si privat. Toti cei care au cotizat vor fi si cei care vor primi banii inapoi”, a spus Misa, imediat dupa ce a fost validat in comisia parlamentara pentru functia de ministru al Finantelor.

Cat priveste o asemenea masura, Dragnea a declarat ca ”acest lucru nu e prevazut, asa ca daca cineva vrea sa o faca, sa o faca in alt guvern”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos