Odata cu intrarea in sezonul de gripa, multi doresc sa se vaccineze ca o abordare “preventiva”. Cei care se abtin sunt adesea acuzati de lipsa de educatie sau, mai rau, de iresponsabilitate sociala. Nimic nu poate fi mai departe de adevar.

Asa cum se prezinta acum, aceasta nu este o stiinta medicala, ci mai degraba o motivatie economica si politica care genereaza o presiune imensa din spatele  participarii in masa la ritualul anual de vaccinare impotriva gripei.

Este un secret puternic pazit in cadrul institutiilor medicale (in special in cadrul bazei de date Cochrane – CDR), considerata de multi ca fiind standardul de aur pentru evaluarea eficacitatii interventiilor medicale comune, faptul ca nu ofera un sprijin stiintific fara echivoc ca vaccinurile antigripale sunt sigure si eficiente.

Dimpotriva, aceste recenzii autoritare arata ca exista o lipsa evidenta de dovezi concludente cu privire la eficienta vaccinurilor antigripale la copiii sub 2 ani, adulti sanatosi, varstnici si lucratori din domeniul sanatatii care ingrijesc persoanele in varsta.

Ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca in cazul copiilor cu varsta sub 2 ani (populatia cea mai sensibila la reactii adverse) a fost efectuat un singur studiu de siguranta validat de CDR. O alta constatare alarmanta ca urmare a pandemiei globale declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2009 este ca primirea vaccinului impotriva gripei sezoniere in randul canadienilor a crescut de fapt rata infectiei cu H1N1 la care a participat medicul. Prin urmare, vaccinurile pot scadea rezistenta la infectiile virale prin intermediul actiunilor imunosupresoare.

Vaccinarea poate inlocui imunitatea naturala?

Trebuie sa recunoastem faptul ca nu exista nici o justificare medicala pentru vaccinare daca nu ar exista observarea faptului ca infectia periodica cu agenti patogeni confera o imunitate naturala durabila. Intr-un sens foarte real, provocarile periodice infectioase sunt imunizarile naturii, fara de care insasi conceptul de vaccinare nu ar avea nici un sens.

Procesul de vaccinare simuleaza artificial un proces natural, generand o gama larga de consecinte adverse neintentionate, dintre care multe au fost deja documentate. Sustinatorii vaccinurilor ar vrea sa credem ca imunitatea naturala este inferioara imunitatii sintetice si ca ar trebui sa fie inlocuita cu cea din urma. In unele cazuri, sugeram chiar ca alaptarea trebuie amanata in timpul vaccinarilor deoarece “interfereaza” cu eficacitatea vaccinului. Se pare ca stimulentele economice dezbatute au provocat probleme grave de sanatate pentru intreaga populatie, in special pentru cei foarte tineri si cei bolnavi.

Sursa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.