Acasă Stirile zilei Liiceanu, pedepsit pentru discursul de la Bruxelles despre OUG 13! „A facut...

Liiceanu, pedepsit pentru discursul de la Bruxelles despre OUG 13! „A facut de ras Romania”! Ce raspuns a dat scriitorul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Discursul scriitorului Gabriel Liiceanu la Parlamentul European nu a ramas fara ecou in tara. Acesta s-a deplasat saptamana trecuta la Bruxelles pentru a le explica parlamentarilor europeni ce efecte urma sa aiba OUG 13, in cazul in care era adoptata, si situatia politica in tara noastra.

Primarul din Valcea, Mircia Gutau, este unul dintre criticii vehementi ai lui Liiceanu. Mai mult, acesta a declarat ca “il va pedepsi” pentru ca “a facut de ras Romania”.

Concret, primarul a anuntat ca va rediscuta cu Editura Humanitas, al carei director este Liiceanu, contractul de inchiriere pe care il considera mult prea mic, „aproape onorific, raportat la declaratiile defaimatoare la adresa Romaniei pe care administratorul editurii le face”, scrie Adevarul.

Contactat de sura citata, Liiceanu a raspuns ironic: „si cu titlul meu de cetatean de onoare al orasului cum ramane?”

„Ce sa spun? Una peste alta, imi pare rau ca domnul primar, in loc sa fie, cum se zice, „ca un bun roman” alaturi de mine, simte nevoia sa tina partea hotilor. si apoi mai am o nedumerire: cu titlul meu de „cetatean de onoare al orasului Ramnicu Valcea” cum ramane? il dau inapoi odata cu spatiul librariei? Caci daca am dezonorat Romania la Bruxelles, am dezonorat, implicit, si Ramnicu Valcea…”, a spus Liiceanu.

Ulterior, Gutau a sustinut ca nu s-a pus in discutie evacuarea din Ramnicu Valcea a librariei Virgil Ierunca, apartinand retelei Humanitas.

„Este vorba doar de o renegociere a contractului. Deci nu s-a pus in vedere rezilierea fara negocieri a contractului de inchiriere. Numai ca sunt si alte mari retele de librarii atat nationale cat si librarii locale in Ramnicu Valcea care achita cu mult mai mult pentru spatiul unde isi desfasoara activitatea decat cei de la Humanitas. Nu de alta, dar exista contracte directe cu proprietari privati care nu fac distinctia intre chiriasi. Evident ca discutia pe care o vom purta cu cei de la Humanitas porneste de la criterii rezonabile, normal ca respectam ideea de carte si ideea de cultura si ne dorim ca tinerii sa citeasca cat mai mult in ziua de azi si orice cititor in plus este un castig pentru viitor”, a declarat el site-ului Ramnicu Valcea Week.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos