Noi detalii ies la iveala din dosarul lui Calin Popescu Tariceanu, instrumentat de catre procurorii DNA. Doi oameni de afaceri israelieni vorbeau despre Tariceanu folosind un nume de cod si anume „Citroen”, sustin anchetatorii.

„Domn: Anunta-ma dupa intalnirea cu….la unu…cum a fost.

Tal Silberstain: Desigur. si am…ieri am avut…auzi, Citroenul mi se pare real, ce sa-ti spun?

Domn: Da. Trebuie. ( neinteligibil)…de situatia asta. Nu este indeajuns.

Tal Silberstain: E clar. De aceea ma si duc sa vorbesc despre asta la unu”, se arata in interceptari.

Este vorba despre dosarul Ferma Baneasa, in care Calin Popescu Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa. In dosar apar si interceptari, in care fostul premier stabileste o intalnire cu consultantul Tal Silberstein, de asemenea cercetat in dosar.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Astfel, Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Sursa: RTV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.