Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata de la celebrul scriitor german, Hermann Hesse! Batranetea este...

Lectie de viata de la celebrul scriitor german, Hermann Hesse! Batranetea este o etapa frumoasa si necesara!

Ã

Batranetea este o etapa a vietii, care isi are propria identitate, propria sa bucurie, dar si necazurile sale. La fel ca si tinerii, oamenii batrani au si ei sarcina de a da un sens existentei lor.

Marele scriitor german si laureat al premiului Nobel, Hermann Hesse sustine ca varsta trebuie sa-si indeplineasca scopul ei, iar noi oamenii trebuie sa fim de acord cu acest lucru inevitabil. Nu te poti minti spunandu-ti ca ai o alta varsta decat pe cea care este. in acest caz viata ta ar fi o inselaciune.

Toata lumea stie ca batranetea aduce tot felul de greutati, iar intr-un final se termina cu moartea. Presupune multe sacrificii si renuntarea la mai multe lucruri. Odata cu inaintarea in varsta trebuie sa te refuzi de anumite mancaruri preferate, bucurii fizice, dar si de cele morale. Trebuie sa inveti sa ai incredere in sentimentele si fortele tale.

Realitatea amara este cauzata de faptul ca batranetea aduce cu ea o multitudine de boli, dureri si un corp slabit. inaintarea in varsta atrage dupa sine scaderea capacitatii fizice a organismului si a functiilor psihice. Batranetea este foarte diferita de celelalte etape ale vietii, ea incheie aventura vietii.

Este dificil sa accepti faptul ca timpul nu mai poate fi recuperat. Omul nu-si recunoaste propria imbatranire si moarte. El se teme de necunoscut, de ceea ce il asteapta „dincolo“.

Batranetea poate fi o etapa a vietii foarte extraordinara prin avantajele pe care le are. Posibilitatea de a acorda mai mult timp activitatilor interesante, de a te dedica unor cauze placute, timp liber pentru a calatori. Baranetea trebuie acceptata in mod natural.

Batranii gasesc, deseori, alinarea in conversatii. Ei se plang unul altuia pe tot felul de necazuri, dar si glumesc in felul lor.

Examinarea, observarea si contemplarea devin odata cu trecerea timpului un obicei si un exercitiu, care determina intregul comportament. Uneori, tinerii se amuza pe seama batranilor, dar ei uita ca vor trece, inevitabil, prin aceasta etapa a vietii. Batranii uita de singuratatea apasatoare si traiesc cu prezentul. Uneori, ei isi gasesc alinarea in nepotii lor, carora le ofera intelepciunea si afectiunea.

Sursa: eustiu

Articolul precedentAtentie! Milioane de oua din 40 de tari, printre care si Romania, au fost contaminate cu un insecticid extrem de toxic!
Articolul următor12 semne ca ai intalnit o persoana pe masura sufletului tau!