Milioane de oua din mai multe tari europene, inclusiv Romania, au fost retrase din magazine din cauza contaminarii cu fipronil, un insecticid toxic a carui utilizare este interzisa in productia de alimente.

Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sanatate, a declarat ca 40 de tari, inclusiv 24 de state UE, au fost afectate de scandalul european al oualor contaminate cu fipronil, informeaza Associated Press. Comisarul a declarat ca singurele state UE in care nu s-au descoperit oua contaminate sunt Lituania, Portugalia, Cipru si Croatia.

Pana in acest moment nu au fost inregistrate cazuri de imbolnaviri ca urmare a consumului de oua contaminate. Fipronil este o substanta folosita in mod frecvent in produsele veterinare pentru a combate puricii, capusele sau paduchii, insa este interzisa utilizarea ei in cazul animalelor destinate pentru consum. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aceasta substanta este foarte toxica si ingerarea ei in cantitati mari pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectand ficatul, glandele tiroide si rinichii.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.