Pentru ca oamenii sa nu te mai invidieze si sa nu te mai vorbeasca de rau, trebuie sa respecti o regula simpla – asa i-a spus un psiholog unui actor faimos, care era satul de defaimare si spionare. El isi facea griji si dorea ca toti sa-l iubeasca. Voia sa le fie tuturor pe plac!

Actorul, incantat, era gata sa scrie regula. Psihologul i-a dictat: „sa fii Sarac, Bolnav si fara Talent”.

In alte situatii te vei ciocni de nemultumiri si invidii. Nu exista exceptii.

Chiar si Maica Tereza era certata de oameni. Despre Gandhi se scriu prostii. Chiar si Nick Vujicic este invidiat, chiar daca nu are maini si picioare.

Daca faci ceva ce schimba lumea spre bine – imediat vei fi discutat si judecat de cei din jur. Pentru ca astfel, tu le scazi valoarea celor care nu sunt in stare sa creeze ceva. Sau – nu-si doreste acest lucru.

Iar succesele tale si lucrurile frumoase pe care le faci nu le dau liniste. ii doare fizic.

Pumnii li se strang, maxilarul li se inclesteaza, iar tensiunea arteriala le-o ia razna. Cum asa? Ai reusit sa slabesti si sa faci sport. Asta inseamna ca tu esti mai bun, iar ei nu?

Ai scris o poezie sau ai realizat un tablou – cum ai indraznit? Tu esti cel mai bun, iar ei nu?

Ai creat o familie, ai o situatie financiara buna, ai o cariera frumoasa – este insuportabil, la fel cum ar fi durerea dupa ce primesti un pumn in nas. Se simt injositi.

Acesti oameni percep succesul cuiva ca o amenintarea la adresa personalitatii lor.

si incearca sa te distruga cum pot – te jignesc, te injosesc – se simt mult mai bine. Fizic.

Asa ca e mai simplu sa respecti regula de mai sus – iar ei iti vor da cate un biscuit si se vor simti perfect cu tine pe fundal.

Nu te sfatuiesc sa urmezi aceasta regula – ce treaba ai tu cu sentimentele invidiosilor? si maniacii se simt bine atunci cand omoara pe cineva. imi cer scuze pentru exemplul sumbru.

Ai de ales: ori respecti regulile si esti pe placul tuturor. si vei primi biscuiti pentru copii. Sau sa te schimbi pe tine si viata ta spre bine. si in fiecare zi sa atingi culmi noi. si sa ii bucuri pe cei care te sustin si cred in tine – anume de comunicarea cu asa oameni ai nevoie. Fii alaturi de cei care se bucura pentru tine, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.