Garda Financiara ia la puricat afacerile lui Tiriac!

Reprezentantii Consiliului Muncipal al orasului Madrid au sustinut o conferinta de presa dupa ce au depus o plangere la Garda Financiara impotriva companiei care administreaza turneul lui Ion Tiriac.

Un purtator de cuvant al Consiliului a anuntat ca intelegerea dintre compania lui Tiriac si municipalitate nu va fi reziliata, desi exista suspiciuni ca ar exista nereguli de ordin financiar.

„Suspiciunile pe care le avem nu reprezinta o confirmare. Turneul este un eveniment pozitiv pentru oras”, a afirmat Rita Maestre, citata de El Mundo.

Aceasta a indemnat la prudenta, mentionand ca nu poate spune clar daca intelegerea dintre Tiriac si autoritati este ilegala. Pentru a face lumina in acest caz, reprezentantii Consiliului Municipal au angajat doua firme de avocatura foarte importante din Madrid.

Click pe aceeasi tema:  Ion Tiriac a uimit inca o data Germania!

Plangerea inaintata la Garda Financiara din Madrid vizeaza contractul semnat de compania lui Tiriac, Madrid Trophy Promotion (MTP), si fosta municipalitate, reprezentata de primarul Ana Botella. Aceasta a fost de acord sa majoreze sumele incasate anual de tiriac pentru a pastra turneul de la Madrid.

incepand cu 2001, de cand a adus turneul la Madrid, Ion Tiriac incasa anual o suma de bani din partea autoritatilor intrucat orasul beneficia de o imagine reprezentata la nivel international.

In 2001, tiriac a incasat 1.5 milioane de euro, dar suma a crescut treptat. in 2009 a fost 5.3 milioane de euro, iar in 2010 la 10.4 milioane de euro. Contractul a fost prelungit pana in 2021, iar sumele cresc anual.

Click pe aceeasi tema:  ZODIAC: Cum sa devii AMANTA perfecta, in functie de semnul tau zodiacal

Reprezentantii Consiliului Municipal doresc astfel sa vada modul in care s-au marit sumele platite anual catre compania lui Tiriac, existand suspiciuni de „abuz administrativ si deturnare de fonduri publice”, potrivit ziare.com.

In ultimii ani, acest contract a starnit de mai multe ori nemultumiri din partea autoritatilor din Madrid, insa este prima data cand se face o plangere.

spre