Acasă Stirile zilei Garda Financiara ia la puricat afacerile lui Tiriac!

Garda Financiara ia la puricat afacerile lui Tiriac!

Ion Tiriac
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reprezentantii Consiliului Muncipal al orasului Madrid au sustinut o conferinta de presa dupa ce au depus o plangere la Garda Financiara impotriva companiei care administreaza turneul lui Ion Tiriac.

Un purtator de cuvant al Consiliului a anuntat ca intelegerea dintre compania lui Tiriac si municipalitate nu va fi reziliata, desi exista suspiciuni ca ar exista nereguli de ordin financiar.

„Suspiciunile pe care le avem nu reprezinta o confirmare. Turneul este un eveniment pozitiv pentru oras”, a afirmat Rita Maestre, citata de El Mundo.

Aceasta a indemnat la prudenta, mentionand ca nu poate spune clar daca intelegerea dintre Tiriac si autoritati este ilegala. Pentru a face lumina in acest caz, reprezentantii Consiliului Municipal au angajat doua firme de avocatura foarte importante din Madrid.

Plangerea inaintata la Garda Financiara din Madrid vizeaza contractul semnat de compania lui Tiriac, Madrid Trophy Promotion (MTP), si fosta municipalitate, reprezentata de primarul Ana Botella. Aceasta a fost de acord sa majoreze sumele incasate anual de tiriac pentru a pastra turneul de la Madrid.

incepand cu 2001, de cand a adus turneul la Madrid, Ion Tiriac incasa anual o suma de bani din partea autoritatilor intrucat orasul beneficia de o imagine reprezentata la nivel international.

In 2001, tiriac a incasat 1.5 milioane de euro, dar suma a crescut treptat. in 2009 a fost 5.3 milioane de euro, iar in 2010 la 10.4 milioane de euro. Contractul a fost prelungit pana in 2021, iar sumele cresc anual.

Reprezentantii Consiliului Municipal doresc astfel sa vada modul in care s-au marit sumele platite anual catre compania lui Tiriac, existand suspiciuni de „abuz administrativ si deturnare de fonduri publice”, potrivit ziare.com.

In ultimii ani, acest contract a starnit de mai multe ori nemultumiri din partea autoritatilor din Madrid, insa este prima data cand se face o plangere.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos