Acasă Stirile zilei Nimeni nu misca in front! Cristina Tunegaru, profesoara care a spus despre...

Nimeni nu misca in front! Cristina Tunegaru, profesoara care a spus despre Firea ca face un circ comunistoid grotesc, a fost data afara! „Nu vor decat sa scape de mine”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profesoara Cristina Tunegaru din Bucuresti anunta pe pagina sa de Facebook ca a fost data afara din scoala. Ea a scris in urma cu o luna, cand Firea a declansat o campanie impotriva „Balenei albastre”, ca primarul face „circ” si i-a transmis ca „scoala nu e troaca unor animale politice”.

„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni sa ma vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor mei, dar ma dau afara!

Fara sa intrebe parintii sau elevii, fara sa ma anunte macar, un functionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Si m-am trezit scoasa din scoala. Da, pot sa faca asta in sistemul public in anul 2017.

Nu ma intereseaza locul de munca in sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe Bucuresti anul trecut) pot sa gasesc oriunde un loc intr-o scoala publica sau privata. Dar eu am lucrat alaturi de elevii mei atat de frumos, am investit emotional, am luptat si am muncit pentru progrese uimitoare, neasteptate care au surprins scoala intreaga. Nu ii pot lasa sa regreseze, sa piarda totul. E o responsabilitate pe care vreau sa o duc pana la capat.

Si totusi, nimic din toate astea nu are vreo relevanta pentru inspectorat. Interesul elevilor e calcat in picioare. Nu vor decat sa scape de mine, profesorul care vrea sa schimbe sistemul de la baza”, a scris Tunegaru pe Facebook.

Cristina Tunegaru a avut mai multe critici dure la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea. In urma cu o luna, cand Firea si-a facut imagine pe seama victimelor jocului „Balena albastra”, profesoara a tinut sa-i transmita ca „scoala nu este troaca unor animale politice”, arata aktual24.

„Mi-e rusine de colegii mei, profesorii de la Scoala Gimnaziala 164, ca au participat cu slugarnicie la circul desfasurat de Gabriela Firea sub pretextul constientizarii pericolelor internetului. Au asteptat-o de la intrare, cuminti, au orchestrat intampinarea ei folosind copii mici pe care i-au imbracat in haine populare. Cu flori in maini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Imbracati cu tricourile si purtand sepcile primariei, copiii scolii devin marionete care arata suposenia adultilor.

Copiii si cadrele didactice sunt folosite ca niste punti de lansare politice pentru vedetele de la primarie. Si nimeni nu pare sa se opuna, sa observe ridicolul unei asemenea situatii care nu are in centru copiii si nevoile lor, ci pe doamna primar. Actiunea petrecuta in timpul orelor de curs – cand elevii si profesorii sunt captivi in scoala – nu are nicio legatura cu educatia. Si nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care canta despre ‘fetele care vor na-na’ si ‘n-ai bani de femei’. Discursurile patetice nu ajuta elevii. Insa copiii sunt utilizati ca material propagandistic. Intr-o scoala ! Sa nu uitam, dragi colegi, ca scoala nu e troaca unor animale politice !”, scria Cristina Tunegaru pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos