Acasă Utile Leacuri stravechi pentru sanatate folosite in vremea lui Iisus!

Leacuri stravechi pentru sanatate folosite in vremea lui Iisus!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Intorcandu-ne mult in timp, medicamentele si leacurile din perioada in care a trait Iisus s-au aflat cu precadere sub influenta medicinei grecesti. Era considerata revolutionara si eficienta in acele timpuri.

Medicina antica greaca avea in vedere fluidele corporale, precum: sangele, bila galbena, bila neagra, iar ulterior aceste concepte medicinale au fost adoptate si de romani, in timpul vietii lui Iisus.

Istoricul roman si botanistul Plinius cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si in problemele digestive si in tratarea racelii. in plus, ea era considerata buna pentru tratarea parului si regenerarea pielii.

Smirna, supranumita si aur pentru sistemul imunitar. Alaturi de tamaie, cei trei magi au dus in dar pruncului Iisus smirna. Ambele considerate a fi de lux si la fel de pretioase ca aurul. Beneficiile smirnei nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi.

In mod traditional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a imbunatati circulatia, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruatiei, infectii respiratorii.

Usturoiul, planta vitalitatii. Este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este inzestrat cu virtuti sacre. Era plasat in mormintele faraonilor. Totodata era obligatoriu ca sclavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.

Varza este renumita pentru aproape 90 de remedii. Specialistii in Medicina timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi impotriva durerilor de cap si intaresti vederea. Compresele de varza inmuiata in apa calduta erau folosite in tratarea ranilor si luxatiilor si chiar a diverselor forme de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut in acele timpuri, scrie bzi.