Acasă Timp liber Spiritualitate Leacul universal pentru toate bolile sufletesti! Prin leacul acesta, proorocii au profetit...

Leacul universal pentru toate bolile sufletesti! Prin leacul acesta, proorocii au profetit viitorul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista un leac pentru toate bolile sufletesti. Unii nu stiu despre el, iar altii il cunosc, dar nu-l folosesc si raman netamaduiti. Cei ce-l iau nu numai ca se vindeca, dar devin si sfinti. Acest leac este smerenia. Prin leacul acesta, proorocii au profetit viitorul.

Prin acest leac, Sfintii Apostoli, din pescari ce erau, au devenit propovaduitori si dascali inflacarati ai lumii. Prin acest leac, Sfantul Spiridon, din pastor de oi cum era, a devenit episcop sfant al crestinilor. Acest leac a fost luat de Preasfanta Fecioara si s-a invrednicit sa devina Maica lui Hristos, care este Dumnezeu desavarsit si om desavarsit si lipsit de pacat. Domnul ne indeamna ca toti sa luam acest leac, pentru a afla odihna aici pe pamant si in ceruri! Smerenia adevarata nu-l lasa pe om sa cada in pacat; dar, chiar daca n-ar izbuti si ar cadea, il ridica imediat. Acest leac va sfatuiesc sa-l luati pentru a vindeca de orice patima. Daca nu-l aveti, cereti-l de la Preabunul Dumnezeu si o sa vi-l dea.

Asadar, prin smerenie si prin rabdarea pe care aceasta o aduce, va veti mantui. Domnul a spus: „Cel ce se smereste pe sine va fi inaltat de Dumnezeu. Cel ce are rabdare pana la sfarsit, se va mantui. Prin rabdare va veti castiga sufletele”. De cate ori valurile repetate si infuriate ale ispitelor si suferintelor vor veni asupra noastra si ne vom afla in primejdie de a pieri, sa strigam precum Petru: „Izbaveste-ma, Doamne, ca pier!”, si in clipa aceea El isi va intinde sfanta si milostiva Sa mana si ne va izbavi, arata ganduridinierusalim.

Extras din ”Ne vorbește parintele Filothei Zervakos”, Ed. Egumenița, pag. 323-333