Informatii care pot salva vieti! Ce sa faci in cazul in care cineva sufera un atac de cord pas cu pas?

In cazul in care crezi ca o persoana din imediata apropiere sufera un atac de cord, trebuie sa stii ca ajutorul tau ii poate salva viata. In continuare va vom prezenta care sunt semnele unui atac de cord si ce ar trebui sa faceti in continuare.

Atacul de cord este cauzat de obstructia alimentarii cu sange a muschiului cardiac (de obicei, printr-un cheag de sange in vasele sanguine coronariene). Rezultatul depinde de cat de mult este afectat acest muschi si cat de repede se poate acorda acest ajutor. In cazul in care crezi ca cineva sufera un atac de cord, intodeauna cere ajutorul mai degraba decat sa vezi daca simptomele dispar.

Click pe aceeasi tema:  Trateaza pneumonia in trei ore cu aceste remedii din natura!

Un pacient are de trei ori mai multe sanse sa supravietuiasca daca primeste ajutorul medical specializat in decurs de o ora de la un atac de cord.

Simptomele atacului de cord

Acestea sunt semnele si simptomele comune ale unui atac de cord. Un pacient va experimenta cateva, dar nu neaparat toate. Daca durerea dispare in urma odihnei, ar putea fi vorba de angina.

Senzatie de lesin sau ameteala;

Durere in piept severa (persistenta, care se extinde pana la maxilar si pe unul sau pe ambele brate) care nu dispare in urma odihnei

Click pe aceeasi tema:  Bombele alimentare cu care romanii se otravesc! Vezi cele mai cancerigene alimente!

Disconfort ridicat la nivelul abdomenului (poate fi confundat cu o indigestie severa)

Insuficienta respiratorie (pacientul cauta o gura de aer)

Sentiment de frica

Albirea tenului, transpiratie

Puls rapid, slab, iregulat

Se poate prabusi, adesea fara avertisment

Posibila pierdere a constiintei

Ce sa faci in cazul unui pacient constient

spre