Acasă Sanatate Leacul pentru 90% din tipurile de cancer ar putea fi malaria!

Leacul pentru 90% din tipurile de cancer ar putea fi malaria!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O noua metoda de tratament impotriva cancerului cu o eficienta de 90% din tipurile cunoscute de cancer a fost descoperita de cercetatorii danezi. Potrivit rezultatelor proteinele de malarie pot sa atace in acelasi timp si cancerul.

Descoperirea a fost facuta din pura intamplare de cercetatorii danezi de la Universitatea Copenhaga care doreau sa gaseasca o modalitate pentru a le proteja pe femeile insarcinate impotriva malariei, o boala ce poate sa produca o serie de probleme medicale severe, deoarece ataca placenta, potrivit independent.co.uk, citat de ziare.com.

 

Oamenii de stiinta au combinat un fragment de proteina, folosit de vaccinul contra malariei, cu o toxina. Secventa proteica poate fi introdusa apoi in celulele canceroase pentru a elibera toxina, distrugand celulele tumorale.

Reusita neasteptata in tratamentul cancerului de piele

Savantii au descoperit ca in ambele cazuri proteinele de malarie se ataseaza de acelasi carbohidrat. Noul tratament ar putea exploata similaritatile dintre cele doua situatii medicale.

Acel carbohidrat asigura o crestere rapida a placentei. Cercetatorii danezi au aratat ca el asigura aceeasi functie si in cazul tumorilor – iar parazitul malariei se ataseaza de celulele canceroase exact in acelasi fel, putand apoi sa se le distruga.

 

Oamenii de stiinta cautau de foarte mult timp o metoda care sa le permita sa exploateze similaritatile dintre placenta si tumori.

„Timp de decenii, savantii au cautat similaritati intre cresterea placentei si a tumorilor. Placenta este un organ, care, intr-un interval de cateva luni, creste de la cateva celule pana la un organ care are o greutate de aproximativ un kilogram, furnizand embrionului oxigen si nutrimente intr-un mediu relativ strain. Dintr-un anumit punct de vedere, tumorile fac acelasi lucru, cresc cu agresivitate, intr-un mediu relativ strain”, a spus Ali Salanti, cercetator la Universitatea Copenhaga.

Cea mai mare descoperire a ultimilor ani: tratament revolutionar impotriva cancerului

Metoda a fost deja testata pe celule de laborator si pe soareci cu cancer, precizeaza autorii studiului, publicat in revista Cancer Cell. Ei spera, de asemenea, ca primele teste pe pacienti umani sa fie realizate in urmatorii patru ani.

In testele pe soareci, animalele au fost implantate cu trei tipuri diferite de cancere umane. Metoda savantilor danezi a redus cu trei sferturi tumorile din cazurile de limfom non-Hodgkin, a eliminat complet cancerul de prostata in cazurile a doi dintre cei sase soareci si a reusit sa pastreze in viata cinci din sase soareci care avea cancer osos metastazat, in comparatie cu grupul de control, in cadrul caruia toate animalele cu cancer au murit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos