Acasă Sanatate LAPTELE ROMANESC, doar pe ETICHETA! Ce cumpara ROMANII de fapt din magazine!

LAPTELE ROMANESC, doar pe ETICHETA! Ce cumpara ROMANII de fapt din magazine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conducerea Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania atentioneaza despre cum sunt romanii pacaliti, cumparand lapte din Olanda etichetat ca fiind produs in Romania.

Dorel Secara, vicepresedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), solicita autoritatilor o lege a etichetarii, care sa impuna mentionarea tarii de origine a produselor. Acesta atrage atentia ca, desi etichetate ca fiind produse in Romania, multe lactate vin, de fapt, din afara tarii.

„Nu stie nimeni cat lapte si cate produse lactate se mai produc in Romania pentru ca anumite multinationale aduc lapte din Olanda sau de aiurea, scriu «produs in Bucovina» pe el si pun poza Joianei cu margareta in gura. Scriu pe el «produs in Bucovina» ca sa le dea incredere consumatorilor ca este mai putin poluat. In Olanda, de exemplu, se pune in jur de o tona de ingrasaminte chimice la hectar, iar la noi se pun de 10 ori mai putine. Si atunci, efectiv, cumparatorul roman este inselat. Nu vrea nimeni sa intervina, am vorbit si cu cei din Ministerul Agriculturii, si cu cei de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. Sunt interese, puterea celor din industria lactatelor este mai mare decat a noastra, a fermierilor”, a declarat Dorel Secara.

Sursa: ziarulring.ro