Acasă Politic La sfârşitul acestui an probabil ca PDL să treacă în opoziţie, declară...

La sfârşitul acestui an probabil ca PDL să treacă în opoziţie, declară Sorin Oprescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sorin Oprescu a declarat pentru România TV: „Atâta timp cât Crin, Ponta şi Constantin au susţinut ceea ce doresc pentru partidele lor, iar partidele lor ieri (n.r. sâmbătă), în cele trei congrese disipate la început şi coagulate la sfârşit în mitingul acela au aprobat ceea ce le-au propus, şi strategia şi oamenii care să o ducă la bun sfârşit, eu cred cu tărie că această alăturare nu va face altceva decât, probabil, în 2012, la sfârşit, să facă să treacă în opoziţie PDL-ul şi să-i spună ‘pa'”.

 

Primarul general a fost întrebat dacă îi este dor de lumea politică, de viaţa de partid. Acesta a răspuns că a rămas ”acelaşi independent din 2008”.

 

„După 17 ani, eu când am spus că am încheiat, am încheiat. Am rămas acelaşi independent din 2008. Nu am stăpâni şi vreau să vă spun că asta este o senzaţie formidabilă – pentru că acolo (n.r. în partid) ai un stăpân, vrei nu vrei, acolo ai un conducător, ai o disciplină de partid. Or, dacă nu ai toate lucrurile astea, tratezi şi vezi mai bine lucrurile. E mai greu. (…) Am promis că iau de coarne taurul şi cred că l-am luat. Deocamdată suntem la faza de a-l scutura – politizarea excesivă care intră în administraţie, care viciază actul de administraţie şi iese întotdeauna câte o struţo-cămilă din aceasta, hotărâri care se îndreaptă împotriva cetăţenilor”, a spus edilul-şef.

Legat de discursul recent al şefului statului în care declara că l-ar „pulveriza” pe actualul primar general dacă ar candida la alegerile locale, Sorin Oprescu a afirmat că Pasajul Basarab ”nici măcar nu a fost gândit de Băsescu”.

 

”Pasajul acesta a început printr-o dispoziţie a primarului de atunci. Vorbim de undeva de luna septembrie. Lis pe baza unui studiu făcut de japonezi – JICA – comandă începerea proiectului acestui pasaj. Ce vină am eu că nouă – zece ani de zile toate lucrurile au fost în faza de proiectare iar, după aceea, şapte ani de zile s-a stat în faza de săpături, în faza de doi stâlpi. Pasajul Basarab era blocat de hotărâri judecătoreşti în momentul în care am preluat mandatul”, a spus acesta.

 

”8.500 de euro/metru pătrat (n.r. terenurile ce urmau a fi expropriate) sau 3.500 de euro – 4.000 de euro/metru pătrat. Ajungeam la faliment. 78 milioane de euro – 82 milioane de euro, cam pe aici s-au învârtit exproprierile la Basarab. Ce, le-am făcut eu? Am plătit eu? Nu, le-au plătit băieţii deştepţi dinaintea mea”, a mai afirmat Oprescu.

Andreea Mușatescu