Acasă Stirile zilei Dragoș Pâslaru, actorul devenit călugăr

Dragoș Pâslaru, actorul devenit călugăr

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

A jucat alături de Mircea Diaconu, Ștefan Iordache sau Adrian Pintea. Avea o expresivitate a chipului ce îți rămânea fixată în minte. Putea interpreta orice rol. Acum el a devenit părintele Valerian, trăieste la 1500 de metri altitudine, într-o liniște absoluta din vârful masivului Buila din județul Vâlcea. Unul dintre cei mai mari actori români a renunțat la toate și l-a îmbrațișat pe Dumnezeu.

 

Sunt opt kilometri din comuna Bărbătești până în zona schitului Pătrunsa, acolo unde locuiește fostul actor. Călugării spun că fratele Valerian trăiește în pustiu și vine doar sambăta și duminica la mănăstire, pentru a ține slujba. Singurul drum până la el este o cărare care urcă pe munte, drum extrem de dificil, alunecos și pieptiș.

 

După ce a fost bătut de ortaci și a stat în comă în spital la Mineriada din 1990, Dragoș Pâslaru s-a călugărit și a renunțat la viața de oraș.

 

La schitul Pătrunsa, situat în parcul național Buila-Vânturărița, călugărul bucătar, fiind întrebat de fratele Valerian, spune: „A, Dragoș Pâslaru, actorul. Este în chilia sa, în pustie, vine doar sâmbăta și duminica la mănăstire. Nu ai cum să ajungi la el, este o zonă mult prea periculoasă și doar câțiva oameni se încumetă”.

 

Cel mai cunoscut rol al lui Dragoș Pâslaru este cel al lui Horia Sima, din filmul „Drumeț în calea lupilor”. A mai jucat în „Domnișoara Christina”, „Pruncul, petrolul și ardelenii”, dar și în mai multe piese de teatru.

 

În prezent trăiește îmbracându-se zilnic in sutană, într-o căbănuța de doi metri, pe ușa căreia se află steagul României și mai multe icoane, iar pe prispă are multe galeți și oale.

Aplaudat la scenă deschisă de nenumărate ori, acum a ales ca cel ce îi tine companie să fie motanul său Rajah

 

Andreea Mușatescu