Acasă Politic Lupte la cuțite în PNL: Chiliman înlocuit cu Nicolăescu la conducerea Organizaţiei...

Lupte la cuțite în PNL: Chiliman înlocuit cu Nicolăescu la conducerea Organizaţiei Bucureşti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că USL va stabili şi va anunţa lista finală a candidaţilor la alegerile locale din Capitală în prima săptămână după Paşti. Ponta a enumerat candidaţii USL la sectoarele 1,3,4 şi 5 ale Capitalei, precizând că, neînţelegându-se cu PNL la Sectorul 6, atunci candidatul la Sectorul 2 va fi anunţat „la pachet”.

Într-o conferinţă de presă televizată, preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat destituirea lui Andrei Chiliman de la şefia organizaţiei Bucureşti, în urma votului din Comitetul Naţional Executiv. Din 47 de voturi, opt au fost împotrivă, iar trei au fost voturi nule. Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu, acesta obţinând 39 de voturi în favoarea sa. În aceeaşi şedinţă, Dan Cristian Popescu şi Giani Dinu, liderii organizaţiilor sectoarelor 2 şi 4 ale PNL au fost înlocuiţi cu Adrian Neacşu, respectiv Daniel Chiţoiu. Antonescu nu a vorbit despre motivele destituirii celor trei, aşteptând, probabil, conferinţa de presă anunţată de Andrei Chiliman, înainte de un atac decisiv.

Andrei Chiliman si-a anuntat intentia de a demisiona din PNL, in urma destituirii sale de la sefia PNL Bucureşti. Surse apropiate edilului sectorului 1 susţin ca Andrei Chiliman va candida independent, iar USL va prezenta alt candidat pentru alegerile locale.

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat că decizia schimbării din funcţie a preşedintelui PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, este una profund nedreaptă, el apreciind că o astfel de măsură va afecta performanţa partidului în alegeri, la nivelul Capitalei.