Acasă Stirile zilei Justitia Kovesi: Averile ilegale din dosarele DNA pot acoperi bugetul de salarii pentru...

Kovesi: Averile ilegale din dosarele DNA pot acoperi bugetul de salarii pentru doctori

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Statul are la dispozitie averile ilegale ale coruptilor pe care ar putea sa le foloseasca pentru plata salariilor in sistemul medical romanesc timp de un an, afirma seful DNA Laura Kodruta Kovesi.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a declarat azi ca este important ca o persoana condamnata pentru coruptie sa nu isi pastreze averea dobandita prin infractiuni.

Ea a precizat ca, anul trecut, valorile indisponibilizate de DNA au fost de peste 303 milioane de euro, ceea ce reprezinta de peste 13 ori bugetul institutiei pe un an de zile.

„Sumele confiscate pot reprezenta o sursa semnificativa de venituri publice, un element care nu trebuie ignorat. Hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA in 2014 au inclus confiscarea si recuperarea de produse infactionale in suma de peste 310 milioane euro, de trei ori mai mult decat in anul 2013. Daca aceasta suma ar fi efectiv executata, ar fi putut asigurat fondul de slaraii pe care statul il plateste tuturor medicilor din Romania intr-un an de zile. Este important ca organele fiscale sa execute efectiv aceste hotarari”, a spus procurorul sef al DNA.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos