Cercetatorii din Lecce au facut o descoperire care poate face oamenii nemuritori. Secretul vietii vesnice se afla intr-o meduza nemuritoare care se numeste Turritopsis nutricula prezenta in toate oceanele si marile. Intarzierea cu care a fost descoperita de biologi aceasta meduza este explicata prin faptul ca traieste la adancimi foarte mari.

Meduza Turritopsis nutricula a fost descoperita datorita faptului ca ea s-a inmultit spectaculos, creand in prezent un adevarat pericol, pentru apele marilor si oceanelor. Specialistii vorbesc despre o invazie silentioasa mondiala.

Descoperirea ei a trezit interesul specialistilor in genetica, care incearca sa inteleaga mecanismul prin care se regenereaza celulele moarte sau bolnave.

Aceasta meduza este singurul organism complex care sufera acest proces. Pe de alta parte, alti cercetatori sunt ingrijorati de faptul ca oceanele si marile sunt impanzite de aceste meduze. Aceasta meduza poarta cu ea secretul vietii vesnice. Daca genetica va intelege aceste mecanisme, noi, oamenii am putea fi nemuritori. Studierea acestor meduze se datoreaza unui accident. Meduzele erau asezate intr-un acvariu si timp de cateva zile, laboratorul a fost inchis. Când au revenit in laborator, biologii au constatat ca meduzele erau moarte pentru ca in acvariu nu mai era apa. Studiindu-le au observat ca tentaculele lor se transformasera in larve. Au decis sa le introduca in apa si au observat ca tentaculele s-au transformat in colonii de polipi din care s-au format alte meduze.

Multi specialisti incearca sa obtina un medicament din organismul meduzelor, care sa fie un fel de elixir al vietii. Se spune ca mediul acvatic are calitatea de a prelungi viata. Balenele traiesc 210 ani, exista o specie de moluste care traiesc 400 de ani, unele reptile 190 de ani, broasca testoasa 256 de ani. Exista bacterii care sunt de 5000 de ori mai rezistente la radioactivitate, in comparatie cu omul.

Vezi in pagina urmatoare un documentar complet despre invazia meduzelor care se regenereaza >>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.