Acasă Politic Klaus Iohannis s-a intalnit cu Barack Obama la Casa Alba

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Barack Obama la Casa Alba

Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferita de presedintele SUA, Barack Obama, la Casa Alba. Presedintele a si postat pe pagina sa de facebook o fotografie in care apare alaturi de liderul de la Casa Alba.

Barack Obama a oferit o cina la Casa Alba, in onoarea sefilor de delegatii prezenti la Summitul securitatii nucleare. La cina oferita de Obama, seful statului a stat intre presedintii Poloniei si Ucrainei.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru si la discutia pe baza unui scenariu pregatit de organizatori care consta in prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de catre actori nestatali si utilizarea partiala a acestuia. La finalul summitului, presedintele Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Seful statului va prezenta, potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala, un mesaj referitor la responsabilitate si la dorinta Romaniei de a fi un promotor al celor mai bune practici in domeniul securitatii nucleare.

„Riscurile pentru Romania sunt la fel de mari in ceea ce priveste securitatea nucleara ca pentru orice alt stat, dar riscurile sunt limitate. in conditiile actuale, trebuie sa fim nu vigilenti, ci foarte vigilenti”, au precizat sursele citate, care au subliniat ca exista informatii ca grupari teroriste incearca sa achizitioneze materiale radioactive.

La acest summit se vor angaja cinci planuri de actiune.

seful statului se afla incepand de miercuri in Statele Unite ale Americii. El a vizitat joi Muzeul Memorial al Holocaustului, iar vineri se va intalni si cu comunitatea de romani din Washington.

Presedintele Iohannis isi va incheia sambata vizita in SUA.