Acasă Sanatate Antibioticul natural care poate fi preparat la tinea acasa

Antibioticul natural care poate fi preparat la tinea acasa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rezistenta la antibiotice a devenit un pericol urias pentru sanatate in general iar acest fenomen are loc atunci cand bacteriile expuse la antibiotice incep sa dezvolte un grad tot mai crescut de rezistenta. Fenomenul nu se petrece in interiorul corpului uman, ci la nivelul tulpinilor de bacterii in sine, astfel ca amenintarea este una resimtita la nivel global.

Din fericire, insa, mama natura ne pune la dispozitie cateva alternative naturale de a invinge bacteriile rezistente la substantele antibacteriene de pe piata farmaceutica.

Cum iti poti prepara propriul antibiotic chiar la tine acasa!

Ingrediente:

– 3-4 linguri de miere

– 1/2 de lingurita de curcuma (turmeric pudra)

– 1 lingura de ghimbir (pudra sau proaspat ras)

– 2-3 catei de usturoi

– 1/2 de lingurita de scortisoara (pudra)

– 1 lingurita de ulei de cocos

– 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu

– Zeama de la 3-4 lamai mari (aproximativ 100-150 de ml)

Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa zdrobesti usturoiul si sa-l lasi cateva minute sa stea zdrobit pana cand se activeaza alicina – acea substanta activa ce o contine.

In timpul cat usturoiul este pus deoparte, combina zeama de lamaie cu restul ingredinetelor, mai putin mierea, avand grija sa amesteci foarte bine.La final, adauga si usturoiul cu mierea si de asemenea amesteca bine pana la o omogenizare completa.

Transfera acest amestec intr-un borcan de sticla inchis ermetic, apoi pune-l la frigider unde trebuie sa stea minim 5 ore inainte de a fi consumat.Asadar il poti face linistit de seara si sa incepi sa-l consumi in ziua urmatoare.

Amestecul se pastreaza la frigider, fiind suficient pentru aproximativ 7 zile. In cazul in care vi se pare ca este pre mult sa-l pastrati atat la frigider, injumatatiti cantitatile si astfel veti avea remediul pentru aproximativ 3 zile.

Cum ne tratam cu acest „sirop”