Acasă Politic Klaus Iohannis, mesaj dur la adresa lui Liviu Dragnea: Persoane care sunt...

Klaus Iohannis, mesaj dur la adresa lui Liviu Dragnea: Persoane care sunt cercetate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului. Punct!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat pentru prima oara vineri, la Göteborg, in Suedia, la noul dosar penal deschis de DNA impotriva lui Liviu Dragnea, spunand ca persoanele cercetate penal nu au ce cauta in conducerea statului.

”Eu m-am exprimat de foarte multa vreme: din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului. Punct!”, a declarat presedintele Klaus Iohannis la Goteborg.

DNA a anuntat, luni, ca a inceput urmarirea penala a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos