Acasă Stirile zilei Emotionant! Postarea care face inconjurul internetului: „E si mama in salon, dar...

Emotionant! Postarea care face inconjurul internetului: „E si mama in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O imagine surpinsa la spitalul de copii Grigore Alexandrescu a devenit vedeta pe retelele de socializare si arata inca o data ca o poza poate face mai mult decat o mie de cuvinte.

”La Grigore Alexandrescu, o tanara asistenta ii citeste o poveste unei fetite de 5 ani de etnie roma, pe care mai intai a imbaiat-o si a invelit-o bine, bine. Este si mama fetitei in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi. Probabil nu e obisnuita cu atata blandete si generozitate” a scris pe Facebook Tincuta Apateanu.

Imaginea a adunat aproape 5.000 de aprecieri, iar peste 3.000 au si distribuit poza.

„ Fetita e internata aici cu mama ei. Asistenta a venit cu o carte, a intrebat-o pe mama daca stie sa citeasca. Nu stie. A avut o grija extraordinara de ele. Fetita e cel de-al saptelea copil al unei familii de romi!”, a povestit Tincuta Apateanu pentru a1.ro. Etnia nu a fost adusa in discutie pentru a stigmatiza fetita, ci pentru a arata ca atunci cand iti faci meseria cu pasiune, prejudecatile sunt lasate in urma. Putea fi orice pui de aroman, tatar, maghiar…

Fotografa de ocazie, Tincuta Apateanu nu stie cum o cheama pe asistenta-model, desi cu siguranta exista multi parinti care ar dori sa-i multumeasca si sa o felicite pentru un gest atat de frumos si de sincer.

„Este asistenta la Neurologie la Grigore Alexandrescu. Nu stiu cum o cheama. Eu sunt internata aici cu fiul meu. Asistenta nu stie ca am facut poza!”, a completat Tincuta.

„Umanitatea inca nu a murit!”, „Jos palaria pentru asistenta!”, „Cred ca acestea sunt gesturi de super oameni! Nu, in Europa nu te inveleste nimeni, in spital! Cand noi toti, in interactiunile noastre de la munca si de zi cu zi, ne vom comporta cu ceilalti ca si cu aproapele nostru, atunci asta va deveni un lucru normal. Pana atunci, aceasta femeie ramane un super OM iar eu ma simt recunoscatoare in fata maretiei ei!”: sunt numai cateva dintre comentariile primite de asistenta de la internauti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos