Se spune ca pentru a corecta o greseala e suficient sa-ti ceri scuze, insa cu toate acestea, unii oameni reusesc sa-si ceara scuze astfel incat distrug relatia si mai mult.

1. Nu-ti cere scuze pentru una si aceeasi fapta de multe ori.

Se pare ca a te impaca e destul de simplu – cere-ti scuze pentru greseala comisa si mergi mai departe. insa unii reusesc sa se blocheze la acest pas elementar, isi cer scuze iar si iar, chiar daca omul i-a spus: ” Totul e bine, am uitat deja.”

Daca omul te-a iertat sau nu – poti intelege dupa comportamentul sau. Daca vorbeste in continuare de parca nu s-a intamplat nimic – inseamna ca totul e bine. Nu trebuie sa te intorci la asta, iar si iar.

2. Nu deprecia daunele cauzate.

Sarcina scuzei este de a-ti arata regretul pentru daunele cauzate.
Arata respect, de exemplu daca din neatentie ai spart ceva: „stiu cat de era de importanta aceasta cana pentru tine, imi pare rau. iti pot cumpara una la fel, daca asta te ajuta. ”

3. Nu arata indiferenta.

Toate cuvintele au pretul lor. Cand un om, care se face vinovat de ceva iti arunca chicotind: “Scuze” si da din maini – formal poate arata ca regreta. insa, vina o poti acoperi doar cu fraze sincere: “imi pare rau cu adevarat”, “Sunt trist pentru ca a iesit asa”.

Unii incearca sa faca glume pentru a detensiona atmosfera, insa in astfel de situatii umorul este nepotrivit, chiar batjocoritor.

4. Nu da vina pe altii

Daca ai intarziat o ora la intalnire, cereti scuze fara a da explicatii. Omul suparat, in special daca este un partener de afaceri – nu-l intereseaza motivele tale. Mai ales daca si-a anulat planurile pentru a se intalni cu tine.

5. Nu-ti cere scuze, daca continui sa te comporti la fel

Scuzele sunt necesare pentru a lasa situatia neplacuta in trecut si a trai in continuare, pastrand relatii bune. Daca acest lucru nu se intampla, atunci nu are rost sa-ti ceri scuze.

Sursa: relatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.